Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

UPDATE BABY L #6

VECKA 28


Hur mår jag? 

Frågar jag nog mig själv allt för sällan. Men jag mår bra, jag står upp, får saker gjort och orkar med vardagen precis som den är. Vecka 27 gick vi genom med extrem trötthet, som ändå ordnat upp sig lite gran men jag är fortfarande rätt trött. Jag är otroligt väderpåverkad och detta tar dö på en, D-vitaminbristen är extrem och jag får börja ta mina vitaminer igen för det känns inte som vädret kommer ändras närmsta tiden. Jag ska alltså föda om 10 veckor, om jag får som jag vill.

Hur känns det?

Att föda? Det gör ont…. Men att föda om 10 veckor? Jag är inte ett dugg nervös, jag kommer göra allt jag kan för att få en lika bra och harmonisk förlossning som jag hade med Isak. Jag är inte nervös för jag kan inte påverka det ett dugg – och trots allt stim jag har i huvudet kring allt annat så har jag nog faktiskt läget under kontroll.

Babyskydd- ska bäras ut i bagaget, och sättas där med bas. Kopplas in så det är på plats.
Sängen, eller ja Vaggan – är upptagen, tvättad, renbäddad och mysig och står och väntar på lillebror.
Väskorna – Förlossningsväska / BBväska är så got som färdigpackade – saknas Bindor & Amningsinlägg.
Vill ni jag ska visa vad jag packat i mina väskor? Någon form av lista? På vad man absolut inte får glömma? 
Jag läste massor av listor som förstföderska, nu hade jag dock lite bättre koll….. 

koka nappar & flaskor gör jag först om nån vecka. 32 kanske.

Annars – Magen växer så det knakar och fortfarande inga bristningar – jag vet jag kanske är löjlig som tänker på detta hela tiden, men det är jobbigt för mig. Jag smörjer med olja varje kväll och kanske påverkar det eller inte, huden är mjuk och smidig och len och jag tycker den känns okej. Spänner inte eller drar inte.

Lillebror sparkar och vänder och vrider alla dygnets timmar. Han är så aktiv. Och det är jättemysigt, jätteobehagligt och läskigt på samma gång och nu har jag börjat få kontakt och kunna greppa hans små fötter som kommer i sidorna ibland. Det är magiskt.

Men jag tänkte på en sak igårkväll och blev lite ledsen inombords och det var att under dessa nu 28 veckorna som jag varit gravid är där ingen annan mer än jag som känt lillebrors sparkar på magen. Ingen har frågat. Ingen familj, ingen vän, ingen alls. De gjorde lite ont i hjärtat att jag faktiskt inte delar detta med någon mer än mina mammor över internet som jag faktiskt inte hade klarat mig utan, dem är där oavsett tid på dygnet och vi pratar om allt. Vi bor dock runt 50-100 mil ifrån varandra allihop och det är så tråkigt.

Men – vet ni vad…. Jag är okej ändå, jag gör detta på helt egen hand och jag klarar mig jättebra ändå, jag håller humöret uppe varje dag och gråter då jag behöver det, är arg när jag behöver det och hormonerna är stabila och jag har inte blivit värre eller känsligare på de sättet ändå. Jag är OKEJ. Och klarar detta lika bra som alla andra som genomgått en graviditet ensamma med småbarn på helt egen hand ♥ Vi är kvinnor, vi klarar allt!


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is