Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Update Baby L #3

Påtal om gravidkroppen….

Absolut är den fantastisk på alla vis och underbart stark som bygger nya människor.

Men… den är inte sådär fantastiskt charmig i alla vrår!

 • Vikten – Ja, äh.. Säger alla; tänk inte på vikten när du är gravid, öh.. vikten är det enda jag tänker på när jag är gravid. Nu låter det som jag är gravid årets alla dagar men så är det ju inte riktigt. Min kropp vill inte gå upp dem kilona som är UTÖVER en graviditet. Med Isak gick jag upp mina nödvändiga 12 kilo, åt bra, mådde bra och kände mig nöjd. Kollar jag igenom fotona från graviditeten så känner jag mig fin, jag var väldigt fin. Kollar jag genom fotona från förlossningen, så vill jag spy. Under dem sista timmarna där vet jag inte hur mycket vätska jag hann samla på mig. Herrejisses. Jag vägde bekväma 59 kilo när jag blev gravid med Isak, vägde 70 på förlossningen. Vägde 60 kilo när jag åkte hem från BB. Med Lillebror vägde jag 53 vid inskrivning, idag i vecka 26 väger jag 63 kilo. 10 kilo upp redan. Men, känner jag har haft ett litet språng i vikten för de stod still jättelänge och i början gick jag upp, sen ner. Känner det är okej, Kroppen behöver nog all näring den kan komma åt just nu.
 • Och med vikten kommer Åkommor – bristningar? – Nej, jag fick aldrig några bristningar med Isak och peppar peppar så har jag inte fått några med lillebror heller, ÄN. Det kommer kanske. Celluliter får jag, när jag pendlar i vikt. Nån liten bristning på insidan av låret, och nån på höften men det är sådana som försvinner när kroppen tajtas till igen. Brösten har också drabbats, bristningar och lite så men dem blir ju så stora. Jag är gravid i vecka 26 och läcker redan otroliga mängder mjölk. Förhoppningsvis mättar den lite bättre denna gången.
 • Med graviditeten kommer – FOGLOSSNING, nog de enda problemet jag har rejäla besvär utav. FYFAN. Jag har roterat bäcken sen en trafikolycka -14 och när fogarna då känner för att åka ifrån varandra, så känns det som dem ska på semester på varsin sida Atlanten och allting drar till råga på allt SNETT! Foglossningsbälte är uteslutet, sjukgymnastiken kunde inte hjälpa mig. Känns lite som någon försöker slita en på mitten, underifrån. Även som om någon kört upp en trätoffel i anus på en och man ska spricka fullständigt där nere. Blygdbenen känns som ett enda stort blåmärke och bara man sätter sig lite för fort på en stol så känns det som om man ska sprängs. Och någon av er där ute som har upplevt foglossning vet precis vad jag pratar om – ni andra har bara haft tur…..
 • På tal om ANUS, så finns det ju dessutom något som kallas förstoppning, seg ämnesomsättning, matspjälkning och FÖRSTOPPNING. Att bajsa var 3-4 dag är ett kryss i taket, och då tar man ändå i så man får HEMORROJDER… Sådana trevliga små vindruvor i rumpan som gör så sanslöst ont, som blöder, som är i vägen, som känns obehagligt varje minut på dagen. Salvor och läkemedel finns ju, för både förstoppning och hemorrojder, annars får man ju helt enkelt bara stå ut. Man kommer inom några månader ändå ha värre smärta än vad man någonsin kan tänka sig.
 • BEGÄR – Nej, jag har inte haft några konkreta cravings. Tror det är för att jag ätit relativt bra och regelbundet, varierat och nyttigt. MEN (min bekännelse) – jag kan erkänna att denna graviditeten lyckades jag inte sluta röka förrän vecka 20. Med Isak vart jag rökfri från två månader innan grav till 6 mån efter grav. DETTA ÄR FRUKTANSVÄRT, jag vet och har klandrat och anklagat och skällt på mig själv för detta JÄTTEMYCKET all redan, MEN – Nu är jag rökfri, och under den värsta tiden – värsta veckan vart de lite lättare att äta godis. Plutte mår bra, allt i magen mår bra och jag har nu insett att bättre sent än aldrig.

Där sätter jag punkt. Det var dem graviditetsbekymmer jag haft och har. Vad var ert största problem, eller de ni tyckte vart absolut jobbigast? ♥

(jag godkänner inte alla kommentarer, får ett 20 tal / inlägg just nu men godkänner inte, jag läser och tar åt mig och vill jag svara så godkänner jag, så ni vet)

 


 

GRAVID MED ISAK 


 

2 kommentarer till Update Baby L #3

 • Sara Andersson skriver:

  Kul att du startat upp bloggen igen ! 🙂
  Följde dig innan för några år sedan.

  Jag själv är gravid i vecka 33 + 4, o har haft turen med mig att inte ha foglossning, har fått en hel del förvärkar nu senaste dagarna annars har kroppen mått bra.
  Det som varit tuffast för mig är psyket, har inte känt igen mig själv o varit en sjukt obalanserad människa, har mått sjukt dåligt av förändringen som skett , tappat minnet o hormonerna har fått mig att gråta floder o svartajukan har från ingenstans kommit o är min högra sida.

  Sen de där med vikten har också varit jobbigt, för jag känner mig aldrig fin Vilket också tagit på psyket.

  Ta hand om dig!
  Jätte roligt o följa dig igen

  • Hannah skriver:

   Tack så jättemycket, Tycker det är rätt skönt att ha någonstans att ventilera eftersom ni är VÄLDIGT många här inne så tror jag det uppskattas med ärligheten. Livet är inte guld. Vad kul att du är gravid, GRATTIS! Jag är också väldigt obalanserad, ledsen jätteofta. Gråter hela tiden. Minnet mitt sviker också, men inte så. Är så glad jag inte har någon att vara svartsjuk på, det hade tagit dö på mig nu.

   Jag tror, oavsett vilket att du är fantastiskt vacker. Jag har ingen aning om vem du är eller hur du ser ut, men du är gravid och vacker – och oavsett hur jobbigt det än är – vilket jag vet, så stå ut, det är snart förbi!!

   Ta hand om dig själv också och plutt i magen!
   Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is