Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Tankar och känslor….

kring att vara helt ensam genom detta!

Som jag svarade på i en utav frågorna innan idag så finns det väldigt mycket tankar och känslor kring hur jag ska klara vara ensam med två barn. Jag har klarat Isak ensam sedan han var 6 månader, men det har ju inte varit det lättaste och hur ska jag då gå tillväga med ett spädbarn också? SÅ…Igår kväll vart det precis som verkligheten sprang i kapp mig lite. Vad gör jag? Vad har jag satt mig i för situation? Varför blev det såhär? Åh, allting bara snurrade i huvudet och jag grät kopiösa mängder innan jag ens kunde somna till en stund.

Jag är ju väldigt väl medveten om att jag inte är ensam med att sitta i denna situationen och givetvsi finns det många som har det bra mycket jobbigare än vad jag har…. MEN – som jag sa, definitionen utav vad som är påfrestande för en varierar. Alla resonerar inte lika. Och alldeles för få pratar om det.

SÅ, HUR FAN SKA JAG LYCKAS GE BÅDA MINA BARN LIKA MYCKET KÄRLEK OCH UPPMÄRKSAMHET????

– Bebissjuk som jag är och vill kunna vara så vill jag ju mysa, massor och lära känna min nya människa. SAMTIDIGT som detta ska Isak ha sin mamma, han är uppväxt med bara mig, bara närhetskontakt och kärlek från mig, Hur ska han reagera? Hur kommer han ta det? Kommer han bli jätteledsen, svartsjuk? Detta är ju lika viktigt för ALLA mammor / pappor som kommer vara hemma med sina barn ensamma.. Inte bara ensamstående – det är punkter som kan hjälpa till jättemycket!

Jag har oavsett försökt lägga upp en positiv plan på hur jag ska få vardagen att gå ihop och detta är mina viktigaste punkter

  • INVOLVERA Isak i ALLT. Blöjbyten, matning, låta han hjälpa till, känna sig viktig och uppskattad. Han har fått en pall att ha vid skötbordet så att han kan stå med vid dem mest intima och mjuka stunderna med lillebror, så han kan hjälpa mig, för hans egen skull.
  • Låta han utforska, och känna att bebis är inget som tagit hans plats. Han får klappa, känna, klämma, försiktigt – åtminstone så försiktig en tvååring kan vara. Dem kommer garanterat bada ihop, göra allt ihop, för att jag ska ha koll på båda samtidigt och för att dem faktiskt ska vara syskon.
  • Isak – TID varje dag. Ensam med Isak när bebis sover, vara med Isak. Eftersom jag redan nu kan säg att jag kommer inte sova när bebis sover, oavsett tid på dygnet för Isak sover inte så kan jag lika bra ta den tiden att vara med honom, leka, spela, rita, göra de som vi gör alltid annars.
  • Involverar redan nu och förbereder honom på att det kommer komma en annan människa här, han förstår det för han säger saker som ”Inte bebis ta mina nya nappar sen” – nej, bebisen ska ha sina egna nappar… Sa han nu, när vi handlade nya nappar till Honom, han förstår att det är bebisens säng, var bebisens mat är någonstans, var bebisen ska byta blöja – jag förklarar allting väldigt tydligt och många gånger men väldigt pedagogiskt. Jag går ner på hans nivå och förklarar att när lillebror kommer så ska Isak sova hos morfar – och det tycker han är superhäftigt!!!

Min största rädsla är bråken med pappan som kan komma att uppstå när lillebror kommit. Det äter upp mig inifrån och jag hörde hans önskemål på umgänge och höll på att sätta mina havreflarn i halsen.

Jag är förvisso väldigt positivt inställd, fast min mamma får en del sms ibland som lyder ” MAMMA, jag får panik, jag kommer inte klara detta ensam” – dem stöttar mig med att jag inte är ensam, men man känner sig ensam. INGEN att dela allt med och det har jag ju själv valt, jag valde att vara ensam. Att lämna. Och det är det bästa beslut jag fattat någonsin.

Man delar inte på syskon. Inte på det viset. Och jag är glad som har så goda kontakter att ta hjälp av på kommunen. Jag vill enbart det bästa för barnen, och så länge allt fungerar felfritt så har man heller ingenting att bråka om. Man är bara skärrad, efter vad man gått genom med Isaks pappa….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is