Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Tankar och Funderingar

Vecka 31


Kroppen har lessnat.

För varje vecka som går, så kommer jag närmre min älskade älskade efterlängtade lilla pojke, som där inne sparkar, sprattlar, vänder, vrider, både sig själv, mina organ och inälvor. Han är livlig och har tydliga rutiner.

Men för varje vecka som går, så blir smärtorna värre, det gör så ont nu så kroppen lägger av. Blir inaktiv, svullen, vätskefylld och gråter vid varje rörelse. Jag har hållit igång och fixat det sista inköpen. Fixat så jag skulle slippa behöva känna såhär, men det spelar ingen roll. För jag har en 2,5 åring som måste aktiveras, som jag gör allt i min makt för att göra nöjd. Han märker när jag har ont. Han märker när jag blir ledsen. Han märker också när han kan utmana ödet och bete sig illa för mamma kan knappt göra något åt saken.

Igår vart vi en snabb vända inne i affären, det vart som att gå med en döv/blind på zoo. Han varken såg mig eller hörde mig. Han sparkade på mig, spottade mot mig, skrek åt mig och graviditetshormonerna kickade in och jag brast i gråt inne i butiken. Alla tittade. Alla såg. Vad skulle jag göra? Jag måste ju göra något. ”Skrik du och bete dig illa så går jag hem istället, så kan du bli här” – det traditionella mammatricket i en affär och han kom springandes som en valp efter mig. Inte vill man väl va ensam i stora affären. Nä, inte vill mamma heller behöva stå och toklipa och ha denna argumentationen med mitt barn mitt i butiken. Han beter sig fortfarande lika illa. Är rätt så säker på att han gått från världens finaste, snällaste och gosigaste pojke till en grabb som hoppat rakt in i treårstrotset och har en egen vilja likt ingen annan. Än värre – När hans pappa är här, och tycker hans tramserier är jättekul och ordagrant skrattar åt hans beteende, skrattar – alltså – som i sin tur gör att Isak tycker det är ännu roligare att bete sig illa. Och jag får ännu mer att tillrättavisa.


”DU HAR JU SJÄLV VALT ATT VARA ENSAM”

Är en mening folk väljer att säg till mig väldigt ofta. Du valde ju själv att lämna. Du ville ju va ensam. Ja, men jag valde inte att bli bortvald pga fest och fylle, jag valde inte att bli nersläpad från soffor, jag valde inte att bli kallad hora, ha storhetsvansinne pga smärtor och sjukskrivnin. Därav lämnade vi vår relation och jag lämnade min senaste relation. För jag tycker inte det är något man dagligen ska stå ut med, något mina barn ska ha, ska se och växa upp med. Icke. Aldrig. Någonsin. Respekt, acceptans och välmening.

Orden som kretsar i mitt huvud är när jag fick höra ” dina barn kommer aldrig få en ordentlig pappa och förebild med dig som mamma ” – mitt hjärta gick i sönder. För mina grabbar har ingen pappa/pappor som bryr sig. Att fråga ”hur är det med Isak” – kvittar och spelar ingen roll om man inte bryr sig om svaret.

Så att vara ensam, ja.. tror mig, jag är hellre ensam alla årets dagar livet ut än lyssnar på och står ut med sådant mer. Jag och mina pojkar förtjänar bättre.

Ändå tryter samvetet när ensamheten kryper på. Jag saknar och behöver dem två extra händer och omfamnande armar som kom hem 17. Som hjälpte en med disk, tvätt, städ, stimulering av Isak. Allt. Närheten, få höra att man är vacker, när man känner sig som värst. Jag har min familj, mina vänner. Utan dem hade jag aldrig tagit mig fram. Nåt annat mer än så vill jag inte ha just nu. Isak fick därför sova en natt hos mormor & morfar, för att jag skulle få lite egentid och samla lite kraft till att orka vara en bra mamma och person. Mammaenergin är väl tillbaka, men som person känner jag mig rätt kass. Jag måste fundera, hur jag ska klara ut detta på egen hand. Tankar jag kan lova att alla ensamstående, gravida med trotsiga 2 åringar tänker. Det är inte bara jag som mår såhär – och det tackar jag gudarna för – för då hade jag skrivit in mig på psyk snart….. Det är normalt, att vara trött i en vanlig graviditet, i en vanlig relation, i en vanlig livssituation med partner och avlastning, då är det ännu mer normalt, att vara EXTRA trött, när man är själv.

Ska väl ge er en mer specifik bild av hur jag mår i graviditeten. Men, livet sprang i kapp mig härom dagen och det är därför jag tagit avstånd från verkligheten. Idag är vi bara inne, bygger lego i sängen och myser.

Tro mig, jag är snart på banan igen. Som sagt, livet är inte alltid så jäkla glamoröst och snyggt det är bara alldeles för få personer som vågar visa och framhäva det.

En kommentar till Tankar och Funderingar

  • Jess skriver:

    Alltså är folk helt dumma i huvudet!? Läste precis inlägget ovanför också och skäms nästan för hur folk tror stt man kan bete sig å fråga precis vad som helst!?
    De måste väl ändå ha framgått väldigt tydligt stt du har lämnat två riktigt osunda relationer, för stt både du och dina söner, förtjänar såå mycket mer! Eller!? Förlåt, men idioter! De räcker väl med allt du redan har att rodda med, dessutom behöva försvara sig mot folk som kommer med diverse anklagelser ockdå. Hur orkar du? Hoppas innerligt att du inte tar åt dig utav något!!
    Blev värst romanen ser jag nu haha
    Ville bara komma in å säga att jag tycker du verkar vara en GRYM morsa som bara vill dina söbers bästa, och ditt eget såklart, glöm inte dig själv❤️ Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is