Is

Välkommen till mig...
Hej Vacker. Du har ramlat in hos en 22 årig, livsglad och härlig tjej. Inbiten Skånebo med en stor förkärlek till allt vad inredning, mode och nya saker heter. Jag är förlovad med min absoluta favorit människa, vi har tillsammans både hus, hund, och vår älskade lilla Isak - pojken som den 27/8-15 gjorde vårt liv komplett. Vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg, och du.. du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
i can love you until you learn to love yourself

Kroppen efter Graviditeten

 

M Y  B O D Y

11 12 13

Jag gick upp 13 kilo när jag var som mest gravid, alltså när jag kom in på förlossningen.
Jag vägde 59 innan graviditeten, lite mer än vad jag brukar – och vägde fruktansvärda 72 kilo i vecka 39.
Som tur är så jag kan jag glädja mig med att det var enbart vätska, bebis, moderkaka och andra graviditetsåkommor som vägde. Inget fett alls. Jag var väldigt svullen inne på förlossningen när jag ser tillbaka på bilderna. Jag ser tjock ut, kände mig tjock. Men så otroligt vacker. Aldrig känt mig så vacker som jag gjorde när jag var gravid. Känslan är obeskrivlig. Jag bar min mage med stor stolthet. Dock; är kroppen idag lite ledsen. Efter trafikolyckan oktober -14 och en graviditet så är jag svag. Svagare än vad jag någonsin varit. Har ständigt ont i rygg och nacke. Men, det det är ingenting som hindrar mig i vardagen.

Dagen efter förlossningen hade jag gått ner 10 kilo. Vägde då 62 kilo. När jag kom hem ifrån förlossningen två dagar senare så vägde jag 59, alltså nere på startvikt. Idag, 4 månader efter förlossningen väger jag 53 kilo. Där jag var innan jag vägde 59. Alltså ; på min målvikt. Jag är jättenöjd. Min rumpa är lite ledsen, magmusklerna är halvt obefintliga, brösten är inte fullt så fasta som innan, anser jag – men jag är väldigt petig och mina närmsta anser att man inte ser att jag nyss fött barn Magen är borta. All vätska är borta.. Men…Kroppen invärtes är underlig.

Man får hemorrojder, man får klåda på diverse ställen, mensen är konstig, magen är konstig, tarmarna står still. Kroppen beter sig väldigt underligt – jag är glad, då jag haft alla dessa åkommor, MEN har blivit av med dem och nu är de enda som bekymrar mig de är svagheten. Jag måste se till att få upp styrkan i ryggen igen, illa kvickt. För det gör ont, väldigt ont. Men det går inte att jämföra med att föda barn. DET gör ont. Men de är fantastiskt, och i och med hur bra min förlossning gick, och jag vet att alla förlossningar ser olika ut, så vet jag att jag skulle utan tvekan kunna göra detta tio gånger till. Men så blir det inte. Max en gång till. MAX!

Så, kroppen efter förlossningen får lov att vara konstig. Saker och ting får lov att ta tid. Man får lov att vara trött när man nyss har fött barn, man får lov att vara trött om man har barn. Det är krävande. Det är utmattande. Men, alldeles underbart……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Översätt

Följ Mig

Is