Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Köldurtikaria – KÖLDALLERGI

Något inte så omtalat, men vanligt….

När Isak var runt halvåret, mellan december och januari 2016, vart isak inte så gammal men närmade sig utelivet och det vart en dag då vi tog en längre promenad i området där vi då bodde och helt plötsligt ser jag Isaks kinder börjar bli röda – Givetvis, alla blir röda när dem blir kalla, rosiga kinder är ju gulligt… Men, det slutade inte, han blev rödare och rödare och helt plötsligt började han bli prickig… som blåsor, som sedan visade sig bli blemmor…. Jag var ute en kvart och på vägen hem hann detta hända – och det gick fort! Han fick som nässelutslag i hela ansiktet över Näsa, haka & Kinder, men ingenting på delarna som var täckta av kläder…….

Jag trodde det vart en engångsföreteelse. Men ack så fel jag hade! Varje gång vi vart ute blev han röd, fick blemmor och blev svullen. Hösten vart det händerna & kinderna. Kallt vatten, händerna & armarna – sommaren – HELA KROPPEN om han badade för kallt! Han blev sååå röd och de gjorde ont i huden på honom och vi utreddes då under tiden och fick reda på att det är KÖLDALLERGI.

Isak fick aldrig klåda. ALDRIG. Därför reagerade jag aldrig på någon allergi, jag visste han inte ätit något konstigt. Jag var väldigt noga med att utesluta saker för att se, men de enda som orsakade detta var kyla.

Han fick ingen hjälp av sjukvården för det fanns ingenting att göra så jag gjorde en rejäl research och det fanns inte så mycket att göra. Det kan bli riktigt allvarligt om man utsätts för kallbad och man kan då drabbas av ANAFYLAKTISK CHOCK!!!

Detta är en allergi inte många tänker på. Under länkarna kan ni läsa hos Astma & Allergi linjen.

Här nedan ser ni Isak efter att ha lekt biltvätt i vasken med lite för kallt vatten, armar och händer svullnar upp och han får ont, med nässelutslagsliknande blåsor och här tog jag ändå bort honom från vattnet i tid!!!!!

Vad kan man göra själv? 

Jag har testat allt. Kortison och liknande men ingenting har fungerat tills jag fann WELEDA weather protection Cream,

Jag har en i varje väska, en i bilen, en i hallen, en hos pappa och en hos dagmamman bara för att det alltid ska finnas kräm.
Jag lägger på ett tjockt lager på de kroppsdelar som INTE är täckta av kläder vilket då oftast är Ansiktet och händerna. Många gånger räcker de med lätt regn som kyler ner….. SMÖRJ!

Många av er har frågat när jag nämnt detta på instagram – Köldallergi är jobbigt.
Jag har köldallergi/köldeksem på mina händer, så fort jag blir nerkyld om händerna så spricker dem, torrspricker och blir blåsiga och gör jätteont över knogarna. Lindrar det med att smörja, med samma kräm. Dygnet runt. Så händerna är mjuka och smidiga alltid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is