Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

I väntan på bebis / Del 2

Mina bästa tips – Förberedelser

Att förbereda är jätteviktigt. Iallafall för mig och väldigt många andra. Somliga handlar inte ens innan bebis kommit vilket för mig är totalt helt overkligt! Det är ju det som är det mysigaste i väntans tider!

Så, jag gör så mycket jag bara kan innan förlossningen.

Detta kan du göra:

 • Fylla frysen med färdigrätter och frysbullar och allt sånt gott & massa glass – det här med att laga matlådor (som ni andra kan göra) är uteslutet eftersom jag inte lagar den mängden mat längre när det bara är jag och Isak.
 • Storstäda, några gånger innan du närmar dig så du känner att du lämnat hemmet rent, få det på rutin sista veckorna så behöver du inte känna att du kommer hem med bebis till något som måste städas.
 • Inventera babykläder – kolla genom storlekarna, har du tillräckligt av allt? saknar du något?
 • Tvätta alla bebisens saker, börja med det tidigt, det är rätt mycket som ska tvättas undan. ALLA lakan och påslakan och täcken också.
 • Lämna ut hemnyckel till närstående som kan om vid behov ta sig in i lägenheten. Eventuellt hämta saker till dig om du glömmer något till dig till förlossningen.
 • Har du andra barn, packa en akutväska till dem också så finns det färdigt när barnpassning ska rycka in.
 • Koka alla nappar och nappflaskor.
 • Storhandla, allt gott du kan tänka dig, allt du vill ha hemma, när du kommer hem från BB.
 • Skriv ditt förlossningsbrev och lägg det ihop med dina förlossningspapper / blodgruppspapper osv. Tänk på att det är DIN förlossning. Inte er. Du ska göra det som behövs för att du mår bra och ska trivas. Du ska få som du vill! ingen annan.
 • Läs på lite hur en förlossning kan gå till om du inte tidigare upplevt en, fråga nån annan om förlossningsberättelse – MIN hittar ni HÄR
 • Kolla över vilka försäkringar du kan tänka dig till barnet, jag har trygg-hansa gravidförsäkring vilket automatiskt övergår till babyförsäkring när bebis är född.
 • Installera bilbarnstol om det ska göras, annars ha den med dig in så du kan ta dig hem med bebis / och eller vagn. Ska visa er mitt babyskydd innan jag installerar mitt. JAG ÄLSKAR DET!
 • När värkarna kickar igång – vilket kan vara länge innan förlossningen startar – LÄR DIG ANDAS! OCH ANDAS. Tänk hela tiden, håller jag andan, så får bebis inget syre, håller jag andan får bebis inget syre….. Det var så jag lärde mig andas, djuuuuupt och ordentligt!


 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is