Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Hormoner & Panikångest

Väldigt ångestriggande…..

Det är lördagmorgon, jag vet. Men det känns inte som någon ursäkt. Vissa stunder måste man bara ventilera. Andra vaknar med ångest av andra anledningar en lördagmorgon, så som att man missar och eller glömmer att hälsa på sin son..

Jag har under senaste 8 åren haft och lidit av panikångest, som blir attacker.

DET ÄR HEMSKT NÄR MAN ÄR GRAVID.

Så, ännu en bekännelse på att livet inte är perfekt…

Hormonerna drar igång kroppen lite väl onödigt mycket ibland och sen igår morse har jag känt det där trycket över bröstet, svårt att andas ner i magen, svårt att kontrollera det. Det är länge sen jag fick panikångest och jag vet det är på gång. Jag kommer få utbrott. Jag blir varken arg eller aggressiv eller slår omkring mig, så det behöver ni inte oroa er för. Det om händer – som alla ni andra med panikångest vet, det är att man försvinner lite. Man bryter ihop. Man svämmar över. Ibland är de bara andningssvårigheter, man svartnar, svimmar och försvinner – men oftast för mig är de något som trycker som måste ut och då är det oftast känslor. GRÅT. Hysteriskt panikartat FULGRÅT. Bara ut med de man bär på. Ibland känns det bättre. Ibland inte.

Ibland får man bara härda ut känslan av att det händer något i kroppen. Och det är så svårt att övervinna känslan men de absolut enda som hjälper för mig är att göra något. Och hur mycket har man att göra. Vad kan man göra klockan 9 en lördag morgon. Promenad eller liknande hjälper inte. Jag måste bli koncentrerad på något en längre stund, försvinna in i något. Bilkörning. matlagning. städning. allt sånt hjälper – men jag tar mig aldrig dit… Istället ligger man bara och känner efter, inväntar det…. Men de kommer sällan såhär snabbt… Så jag slänger bort den tiden!

Jag kan behandla attacken, med medicin. Samma medicin som jag äter för mitt graviditetsillamående när de smyger på. Men den dosen som krävs så blir jag obotligt trött och såsig. Det vill jag inte.

Har ni upplevt panikångest? Fått attacker…? 
Under dem stressigaste veckorna i mitt liv rasande jag samman, hade panikångest var varannan dag, ibland några gånger om dagen. Jag rasade i blodtryck. Kunde inte gå upp på natten utan att försvinna. Svimma. Jag var helt förstörd. Så utmattad.

Det är dock bättre, nu känner jag flera dagar innan de kommer, om de ens kommer. Och oftast är det oro som triggar mig, oro för framtiden, för hur det kommer se ut….. – Och min framtid, hur önskar jag den ska se ut? Önskar man inget, har man inget att jobba för, jobbar man inte för något, kommer man ingenstans…. – Kommer separat inlägg om det då jag fått frågan att skriva om mina framtidstankar………… hahaha, ännu mer mörka historier…… skämt åsido ♥

Godmorgon förresten. 

Önskar tjejen med livet under kontroll…. Som fick lite hormonrus och panikångest för att I’s pappa inte hört av sig som han skulle, som vanligt, När han skulle kommit och Isak frågat efter honom….lillebror i magen inte rörde sig som vanligt, på 15 minuter…… Men nu är i full gång….. Vissa saker triggar lättare än andra och känns bara som varför inte? Varför kör vi inte en till rejält tragisk tragedi och sabbar denna morsa ännu mer!!! Lätt påverkar en orolig natt där Isak drömt mardrömmar från helvetet och skrikit, hysteriskt, gråtit efter mamma och tillslut kom upp i min säng och la sig på mig och sov resten av natten, kan ju meddela jag sovit bättre än detta och då sover jag ändå lite… I snitt 4-5 timmar / dygn….

Nu går jag och duschar, negativ as fuck idag och jag behöver stimulans och äventyr!
Kram på er…..

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is