Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Förlossningsväska BABY L

 Att packa till förlossningen

Är kanske något bara en bråkdel gör egentligen. Finns ju väldigt många personer i denna världen som bara tar saker som dem kommer och jag tillhör inte den kategorin. Jag vill ha det packat, organiserat, genomtänkt och snyggt när jag ska göra något för då har man allt man behöver. Så, hur packar man till förlossningen och en två-tre dagars vistelse på BB? 

Här är mina väskor, jag valde enkla väskor från DAY och det går bra med vilken ryggsäck eller sportbag eller plastpåse som helst, det som spelar roll är innehållet.

Till Dig, som Mamma

Under förlossningen kan timmarna bli långa så;

 • En hel del hårsnoddar
 •  Någon saft eller läsk du tycker om I PIPflaska / imsdalflaska typ – lättare när man ligger ner
 • Något gott att tugga på – favoritgodiset (gärna lakris som laxerar lite, skönare än att krysta ut hårda tollar direkt efter)
 • Lipsyl om du torkar, man andas en hel del genom munnen nämligen
 • KAMERAN. FÅR. INTE. GLÖMMAS. + laddare! 
 • Telefon, givetvis…. + laddare! 
 • Vetekudde, hela tiden dygnet runt under både förlossning och efter!
 • FÖR MIN DEL – BT HÖGTALARE – Jag spelade rätt hög musik på Isaks förlossning och jag ska göra det igen!

Efter förlossningen är man sårbar och öm…

 • Ha bebisens första kläder redo! – gärna lättåtkomligt.
 • Så för ett skört underliv, Toalettpapper, det mjukaste du kan hitta – gärna två / tre rullar då man går på toaletten en del
 • INTIMSERVETTER VAR ETT NÖDVÄNDIGT ONT !! – oj oj oj vad dem gick åt och jag kände mig så mycket fräschare
 • Ännu mer godis, du är urmjölkad på energi och förtjänar att äta det du tycker absolut bäst om… och dricka givetvis!
 • Panodil, jag behöver nog egentligen inte ens förklara varför….
 • Om man ammar väljer man själv men såfall, en nattskjorta av trevligare modell än sjukhuset med knappar framtill
 • Själv tar jag med mig min sidenmorgonrock för den är mysigast och lättast
 • Amningsinlägg, jag behövde massor. Det rann mjölk till förbannelse överallt.
 • Hygienartiklar, schampoo, balsam, duschtvål – var försiktig i underlivet, de svider!!
 • Hårborste – våga känna dig fräsch, ta en lång dusch efter förlossningen och slappna av!
 • TJOCKA STRUMPOR ELLER MORGONTOFFLOR!! Traska inte runt barfota på BB, så äckligt….
 • OCH MJUKA SKÖNA TROSOR – lämna spetsen hemma, för har du inte haft skav innan så lär du få!
 • På underkroppen hade jag mjukisbyxor storlek – sambo… Alltså, lite större än mina egna för att de inte ska klämma!
 • Amningslinne / tshirt & tjock stickad kofta – jag vart så frusen efter förlossningen, mådde knepigt!
 • Men jag åkte faktiskt hem i mjuka jeans, för jag kände mig rätt okej… Denna gången blir det nog leggings och tjock mysig tröja.
 • Ipad eller dator – BB är OTROLIGT TRÅKIGT!!!!!!! jättemysigt med bebis, men timmarna går såååååå lååååångsaaaaaamt!!

Men du har en liten också, som ska vårdas från första minut!

 • Har du inte planer på att amma så köp med den ersättning du ska ge, samt flaska
 • Blöjor, storlek 1. Våtservetter. Man vet aldrig vad man får på BB och inte. Riskera inte att stå utan.
 • Nappar, Japp jag ger napp redan på BB och tänker göra igen för Isak hade sånt sugbehov så han åt fast han inte behövde det och det tog mycket vila ifrån oss båda.
 • Tunna mössor – två stycken
 • Omlottbodys storlek 44/50/56 beroende på ditt barns beräknade födelsevikt. ISAK DRUNKNADE I 44!
 • Tunna byxor i samma storlek. Utan fötter. 
 • En eller två Pyjamaser – utan fötter
 • Tjocka strumpor, dem små rackarna är så dåliga på att hålla värmen och fötter / händer blir gärna kalla!
 • Klösvantar, som jag så fint kallar det. Är tunna vantar man sätter för dem inte ska riva sig i ansiktet – ögonen.
 • FILTAR, åh så mysigt det är att bädda in dem i en liten plastlåda, så filtar, tjocka gosiga filtar…..
 • Och ett babynest, så det kan kännas lite ombonat.
 • BABYSKYDDET!! – den första resan är den viktigaste och mest fantastiska resa du gör i ditt liv.
 • Hemfärdskläder – Kofta? Filt? Overall? Årstid? Själv har jag en JUMPSUIT i bumull som jag trär över kläderna sen en filt & mössa & vantar // hur vädret i april är vet man aldrig! Man ska bara ut i bilen, klä inte för varmt…
 • Nalle? totalt onödigt… de ser jättesött ut på bilderna, men gud… nej… (jag har packat ner en ändå……)

Ni undrar kanske varför jag tycker pyjamas och byxor utan fötter – när alla andra skriver med… Jo, för man vet aldrig hur ens bebis ser ut eller ligger – Isak hade stora fötter och låg som en groda, och byxorna följde inte med så benen var uppe vid magen och byxorna hängde och dem blev trånga i fötterna.

Sen finns det ju en part till som inte får glömmas bort, din sambo.. glöm inte honom!

Haha, nä men saker till honom;

 • Ombyte, kalsonger & tshirt, man vet ju aldrig hur han reagerar under akten och kanske behöver byta…. Skitnödigt kanske och svettigt?
 • Godis och eventuellt färdigrätter om han stannar över, för maten vart inte till för sambon – enbart mamman. Han måste äta.
 • Underhållning, telefon, laddare, tidsfördriv.

Jag behövde inte något speciellt till Isaks pappa. Han sov sig genom halva förlossningen och sov direkt vi kom upp på BB.

VÅGA BE FÖRLOSSNINGEN OCH BB OM ALLT! – , värmekuddar, extra kuddar, filtar, be dem! var inte rädd för att fråga dem… Det är du som ska ha det skönt och bekvämt, inte dem lugnt…. det kan dem ha en annan dag, denna dagen är din dag!!!

Jag tror inte jag har glömt något för detta är exakt vad jag hade med mig till Isaks förlossning, varken för mycket eller för lite och jag hade allt jag behövde hela tiden och kände aldrig att jag saknade något. Det jag packade för mycket var kläder till bebis då Isak låg hud mot hud mest, han hade bara kläder när vi fick besök. Sen mös vi nakna. Och det är det absolut mest fantastiska. Att ha dem nära! Annars var allt PERFEKT planerat!!!

Vill ni ha en BRA ATT GÖRA HEMMA & FÖRBEREDELSER inför förlossningen – LISTA också? 

Tänk på att underlätta så mycket som möjligt för dig själv, du kan aldrig överdriva. Det är din tid, DU SKA MÅ BRA ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is