Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Förlossningsberättelse ISAK

Älskade Isak… Min första och största kärlek ♥

Att vara gravid med Isak var något av det absolut finaste jag upplevt någonsin. Jag kände då en otrolig kärlek till min partner, älskade honom så och vi såg så mycket fram emot att bli föräldrar för första gången båda två och bara gosa in oss i bebisbubblan. Jag mådde bra, jag hade ungefär exakt samma ”åkommor”, Framförallt besvären med bäcken, eftersom jag krockade med bilen två månader innan jag blev gravid och fick en snedställning i mitt bäcken, som gjorde att foglossningen, den vet jag inte ens när den kom för jag hade såååå ont hela tiden…. Annars vart de, de här med vecka 6-14 otroligt illamående (utan kräkningar) och en trötthet som gjorde att jag somnade vid matbordet, rakt upp och ner bara försvann, jag sov oändliga mängder timmar, vilket man kan med första barnet, ömma och spända bröst, MENSVÄRK och någon liten blödning som gjorde att vi besökte gyn akut några gånger… Mellan vecka 14-18 mådde jag bra, rätt pigg och vi vart iväg på en hel del tillställningar och jag började få lite halsbränna. Magen började ju synas ordentligt, liten som jag är till kroppen så vart där en fin liten kula rätt så snabbt..

Vecka 18 började fogarna och bäcken göra så ont så jag gick hos sjukgymnast. De hjälpte inte och dem kunde inte hjälpa mig mer. Jag blev totalt sjukskriven och fick order om sängläge, vila och ännu mer vila….. HA HA // Jag gjorde nog raka motsatsen, vilket slutade med att jag i vecka 22-23 hoppade på kryckor hemma men ändå trotsade jag det och var ute och promenerade.

När jag närmade mig slutspurten av det hela så mådde jag rätt bra, jag hade så obeskrivligt ont i bäcken, ben, skinkor, rumpa, anus och fiffi – benet för det kändes som jag höll på att splittras underifrån. Men jag mådde bra och började bli nervös, för vecka 30 började mina sammandragningar bli lite mer tilltagande, oroväckande.

Vi tänkte inte på det och åkte på semester i Karlskrona vecka 33-35 och i några dagar där med mycket promenad slutade med att vi åkte in till förlossningen i Karlskrona och fick bricanyl för jag hade helt enkelt förlossningsvärkar. Vecka 34 åkte vi in en gång till och fick en starkare dos, värkarna avtog aldrig men jag påverkades heller inte. Tappen var lång och fin och det hände ingenting, så jag fick helt enkelt stå ut med värkarna….. Och det gjorde jag, till 38+2.

 Förlossningen för mig började med blödning, vilket för mig vart totalt panikartat klockan 03.00 på natten, väcker upp sambon och skakar liv i honom som knappt förstod någonting. Ringer förlossningen, jo jag blöder slemmigt… ”Du kan vara lugn, känner du bebisen och allt är i sin ordning så är det slemproppen som gått och du kommer snart att föda barn…” öööh, okej… tack!!

38+2, från 03.00 till 14.00 klarar min oro inte sig längre, jag hade ju trots allt blött i trosor och på papper så nej, jag vill in och kontrolleras. Vi for in till Lund, där ligger vi med ctg och bebis mår ju toppen, vad bra. Inget mer blod eller liknande. ÖPPEN 3 CENTIMETER! – OJ! Jag var i latensfas, jag höll på att öppna mig. Helt. För att föda barn. Hon sa du föder barn inom närmsta dygnet. Oj. Oj. Vi for hem med andan i hals och jaha, vad händer nu, hur gör man? Jag ville ju föda i Kristianstad så jag vart ju glad jag visste det var på gång så vi hann in dit då det tar 20 min längre än till Lund. Och vi fick plats, i Kristianstad för klockan 21.00 pallade jag inte mer och det kändes som jag skulle bajsa ner mig och jag hade sån panik och var orolig och ville bara in till förlossningen för stöttning och hjälp. 22.30 vart vi på plats. Jag vart öppen 5 cm. 5 cm kvar!!!! Kasslertrosorna åkte på, ctg, bindor och grejor och jag bara låg där, och andades. Innan 01.00 vart det lugnt.

Oron släppte och jag kunde andas rätt normalt och jag behövde ingen smärtlindring alls.

00 ungefär hoppade jag ner i badet, där jag låg i ungefär en timme innan jag ville in och ha någon form av hjälp. Jag lyckades öppna mig 2 cm under denna tiden. Jag var så avslappnad, avstängd och lugn och lyssnade inte på vad folk sa till mig.

01.00 fick jag en petidinspruta för att slappna av lite mer samtidigt som jag höll krampaktigt i lustgasen. Jag lyckades slappna av och slumra till mellan de absolut värsta värkarna. Jag var stark! – 04.00 öppen 8 cm, då tog dem hinnorna och det forsade vatten från mig.
Pang sa det så kändes det som bebisen slog i blygdbenen och sen började det hända saker……

Jag valde att ligga på sidan under de absolut värsta, kunde slappna av med benet uppe.

05.30 började jag smygkrysta. Jag fick inte egentligen för jag vart inte helt öppen och där vart lite vägg i vägen så dem ville jag väntade för att inte spricka. Jag hade inga hämningar och krystade tyst i min mask, tills min mamma märker detta och tittar, och ser efter…. och upptäcker att det börjar bukta ut lite nertill…

Hon ringer panikartat på klockan och säger bara, nu kommer där ett huvud…

Dem svepte lite runt honom, jag la mig till rätta och 06.00 började jag krysta. Jag hade sån kraft. Sån otrolig kraft så dem förstod inte ens att jag orkade! Jag ville inte sluta krysta. Värkarna vart så starka!!!!

07.14 kommer han ut, min alldeles egna lilla pojke på korta 48 centimeter och lätta 2935 gram, med finska metoden, med lite paus och lite vila mellan varje värk så slapp jag spricka och fick 3 små stygn invändigt….. Det gick snabbt, jag är nöjd och jag har en så fantastiskt upplevelse med mig, hela livet!!

Herregud säger jag bara – att jag i skrivande stund sitter och skriker och gråter av känslor och hormonerna bara rusar i kroppen på mig!!!!! Det vart så underbart och jag längtar såå mycket tills det är dags igen!!!!!


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is