Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

Att Dejta Som Gravid

Min syn på allt…

Att vänta barn är känsligt som det är redan, framförallt om man gör det ensam. För att man tvingas lämna destruktiva relationer. Oavsett om man är gravid eller inte, ALLA tvingas göra val man inte önskar hade varit tvungna. MEN – ALLA ska ju få vara lyckliga. Oavsett om man är gravid eller inte… Så, jag googlade ämnet lite – Oj vad delade meningar…

Att Dejta En Gravid – eller Att Dejta Som Gravid

Det är det som är det magiska är att man väljer inte vem man blir kär i. Självklart går det att påverka, men känslor är inte helt viljestyrda. Alla har vi säkert varit olyckligt kära någon gång. Där vi suktat efter någon som inte suktat efter dig. Det gjorde jag alldeles för länge innan jag släppte taget och gick vidare. Men när man väl gjort det, släppt allt och råkar hamnar i något riktigt riktigt dåligt för man haft ett riktigt riktigt dåligt omdöme och hjärnan inte alls samarbetat med en…. Man lämnar okomplicerat. Och för första gången på länge, känner man sig fri och enkel och inte bunden, till varken någon eller något – Inga känslor styr en, oavsett om man är gravid eller ej. Man kan äntligen fokusera på sig själv – Och i det stadiet är JAG och många andra just nu, Man är med sig själv och fokuserar på att bli kär i sig själv……

Men för att diskutera ämnet, 

Vad är skillnaden mellan att träffa någon under graviditet – eller när barnet är fött?

Egen erfarenhet; Så har jag träffat och introducerat en kille i mitt liv när Isak var lite mer än 1,5 år… Det gick jättebra, att plocka in en människa, absolut. Inga problem för barn fäster sig lätt i människor, och framförallt om människan i fråga engagerar sig och visar intresse. Men, skulle saker och ting inte fungera så är det svårare att plocka bort en människa. Det blir väldigt mycket tankar, funderingar och frågor i en liten hjärna och det dröjde länge innan Isak förstod att denna människa inte kom hem varje kväll..

SÅ, rent generellt är de ju att bättre för denna situationen när bebisen är jätteliten och inte knyter an. Nu kommer jag aldrig sitta i denna situationen för jag har ALLTID Isak att anpassa mig efter, som alla andra som har småbarn sedan tidigare. Men varför skulle man inte få njuta av tiden med sig själv som gravid, att vara gravid är inget hinder i vardagen om man mår bra, att vara gravid är ingen sjukdom – så länge man mår bra, då får man ju äran att vara som vanligt. Det gäller ju att vara försiktig, och det ska man väl vara även man inte har barn att se efter.

MEN OM, man då skulle finna någon när man är gravid – någon som uppmuntrar, finns där, hjälper till – och ni börjar dejta, Det är DÅ Det hänger på om mannen i fråga är redo att starta denna typen av liv. Direkt. Så länge man inte enbart är ute efter att tillfredställa vissa behov, för vissa behov är större som gravid – och de avgör man själv – vill man dejta för en framtid eller dejta för att ligga, de skiter jag fullständigt i, och de borde alla andra göra också – FÖR ATT VARA GRAVID ÄR INGET HINDER…..

Egen erfarenhet: Människan som är pappa till bebisen i min mage sa till mig – ”Alltså, fyfan så besviken jag blir på dig om du träffar någon när du är gravid för de är ju bara äckligt om du ska knulla någon annan med MIN bebis i din mage” Ursäkta språket men det var de orden jag fick, och jag kände mig liksom – ÄGD. Med känslan av att vad tusan har du för bestämmelse i det, bara för jag är gravid med ditt, som dessutom kanske då råkar vara VÅRT barn (varken ditt eller mitt, det är VÅRT), så är det min kropp. Som jag bestämmer över, INGEN ANNAN.

Så man bortser väl från hinder när man verkligen känner att detta gör mig glad… Man får väl tänka över konsekvenser, men saker kan ju gå åt helvete oavsett, och det är nog det tankesätt man får när man så många gånger blivit sviken av antingen sitt eget eller andras omdöme. LEV HÄR, LEV NU, LEV ORDENTLIGT. Lev inte i tanken på VARFÖR GJORDE JAG INTE DET, VARFÖR LÄT JAG DET GÅ TILL SPILLO….

Jag tänker nu, att jag förlåter mig hellre själv för misstag och snedsteg OM dem INTE givit mig något gott. Jag behöver inte be mig själv om ursäkt för att jag väntar barn med någon som inte är med i bilden – JAG FÅR ETT BARN…. Jag får det finaste man kan få. Jag förlåter hellre mig själv, om det blir FEL – än att gå med känslan – VARFÖR GJORDE JAG INTE DET.. VARFÖR LÄT JAG HAN GÅ. VARFÖR STÖTTE JAG BORT. VARFÖR VARFÖR VARFÖR GJORDE JAG SÅ. VARFÖR KÖPTE JAG INTE DEN MJÖLKEN ISTÄLLET……  GÖR DE DU KÄNNER ÄR OKEJ, för de ska göra dig glad!! Sluta vara så jävla kontrollerad över vad andra tycker, vad andra vill.

För man får väl leva som gravid också!? Vad är det som är konstigt med en gravid? Man väntar barn – en helt ny människa, ett helt nytt liv. Självklart ställs man för rejäla omdirigeringar i livet men – det finns ju absolut inget som är så naturligt, som en gravid kvinna, Fördelarna med en gravid kvinna är ju att man har högre lust, man strålar, glänser, doftar gott, kanske något otymlig och tung men de går ju under nackdelar, som kanske även är smärta, trötthet, svullnad, men det är där man får chansen att se en personlighet, ett hjärta.

Livet slutar inte för att man får barn, det börjar när man får barn….. 

Och har man tur finner man någon som från dag ett kan finnas för ens nya och ev tidigare minimänniskor. Någon som stöttar och hjälper till. För dig och ERA barn – når man de stadiet finns de för mig – inget som heter dina o mina barn, alla barn är våra barn och lika om du hade kommit till mig med dina, det är människor oskyldiga som inte förstår, som behöver omtanke och kärlek. Man gör allt för dem och dem kräver och behöver samma dos allihopa för att känna sig delaktiga och välkomna. Och för mig finns inget sådant – alla är välkomna. Alla barn är lika mycket värda.

Alla är värda lycka, oavsett om det är för stunden eller för en livstid.
Alla hoppas vi på och önskar oss olika saker. Men alltid, alltid – ska du se till din egen lycka….

Allt för många klandrar detta ämnet, men otroligt otroligt många träffade sina livspartners när dem var gravida…
Värt att tänka på när man sätter åsiktsdiarren i aktivt läge.

LEV FÖR DIG SJÄLV.

En kommentar till Att Dejta Som Gravid

  • Nellie skriver:

    Läser din blogg varenda dag och jag känner inte dig men har sett dig på instagram, men oj sån förebild du är. Du är så otroligt vacker, självständig människa och sättet du prioriterar dina barn och dig själv är helt fantastiskt. Önskar allt fler kunde ta mammarollen som du gör: Att ha en spn fantastisk positiv syn på livet trots motgångar är det inte många som kan. Keep up the good work och fortsätt blogga, är otroligt roligt följa din resa! Och stort lycka till i framtiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is