Is

Välkommen till mig...
Du har ramlat in hos en 23-årig ensamstående lejonmamma till snart två små pojkar. Isak Milion Christensson, född 2015.08.27 och lillebror som är beräknad 2018.04.30. Här kommer jag ventilera, så vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg. Här är livet inte alltid på topp, det kan vara rejält turbulent och jag känner nu för att vara både naken, öppen och blottad om hur detta ensamstående mammaliv egentligen ser ut. Förvänta dig djupa texter, mycket personlighet och en del gnäll - men ack så mycket kärlek & du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
Is

ASTMATIKER – SE HIT!!!

Jätteviktig information!!

JAG FICK PRECIS VETA !!!!

Om du har astma kan du få ASA-astma som en av Ipren biverkningar

Om du är astmatiker kan du få en Ipren biverkning som heter ASA-astma. Det är ca 10% av alla astmatiker som får ASA-astma när de tar Ipren. Du märker av ASA-astma ca 30 minuter till 3 timmar efter att du tagit Ipren. Du får krampartade sammandragningar av musklerna i luftrören, något som kallas bronkospasm.

Jag har varit astmatiker i hela mitt liv men inte en enda gång, alltså överhuvudtaget har jag under min tid som självmedicinerande tjej – alltså jag har tagit mina läkemedel, värktabletter och smärtstillande när jag själv behövt det utan att mina föräldrar hjälpt mig VETAT, att IPREN kan ge ASA-Astma…. Och jag har givit Isak ipren, gång på gång på gång utan att ha vetat om detta, utan att ha fått denna informationen utav hans egen astmaläkare på Barnsjukhälsovården. Och då har hans astma aldrig någonsin varit bra och han har hostat så han kräkt och blivit blå…. TÄNK OM, det nu är min medicinering av hans feber som orsakat att astman varit värre!!!!! 

Vad är ASA-Astma?

Asa-Astma är en reaktion på acetylsalicylic acid / Alltså, Acetylsalicylsyra. Orsaken bakom ASA-inducerad astma är hämning av cyklooxgenas-1 (COX-1) som då i sin tur skapar en BRONKOSPASM – en krampartad sammandragning av luftrören och kan därmed innebära direkt livsfara för en astmatiker!!

Detta drabbar VAR TJUGONDE BARN, och en femtedel av alla vuxna, för att man inte vet om detta!!!!

Läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra är:

  • ibuprofen, ibumetin, naproxen och diklofenak // övriga läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra kan ni hitta HÄR!!!
    Ge alltså inte NSAID preparat till Astmatiker !!! NÅGONSIN !!!

Jag slängde all Ipren vi hade hemma och köpte hem massor utav PARACETAMOL istället, alltså alvedon och panodil. Nu gäller det inte BARA ipren, men bilden visar att det finns många olika sorters preparat att tänka på – glöm inte NSAID & ACETYLSALICYLSYRA – så vet ni! 


Bild från Google.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Is

Översätt

Is

Följ Mig

Is