Is

Välkommen till mig...
Hej Vacker. Du har ramlat in hos en 22 årig, livsglad och härlig tjej. Inbiten Skånebo med en stor förkärlek till allt vad inredning, mode och nya saker heter. Jag är förlovad med min absoluta favorit människa, vi har tillsammans både hus, hund, och vår älskade lilla Isak - pojken som den 27/8-15 gjorde vårt liv komplett. Vardagstjat och andra trevligheter kommer förgylla mina inlägg, och du.. du är varmt välkommen ♡
Puss och kram.
Hannah.Kontakt@live.se
Vad du än har på hjärtat !
i can love you until you learn to love yourself

24/februari – S M I L E

Hej Goding

Hoppas allt är bra med dig? Här är det kanon. Sjukgymnastiken konstaterade dock fullständig felställning i mina nedre extremiteter, alltså bäcken, höft, ben och fot – framför allt på höger sida. Detta efter bilolyckan i oktober månad. Ingen belastning alls får utövas. Kan komma att bli värre om foglossning påbörjas innan felställningen är bra. Jag skulle skratta mig lycklig för att jag sedan innan hade så otroligt bra muskulatur i kroppen och har en stark och frisk – vältränad kropp som orkar med sådana här saker utan större problem (smärta så jag gråter i mellan åt  – wow, stålkvinnan) Så…. jag fortsätter agera housewife och tackar vartenda gud i världen för att ha givit mig den absolut mest älskvärda människa till fästman, fy för attan så bra han är! 

Tur jag kan arbeta och tjäna pengar hemifrån så jag har någon form utav sysselsättning om dagarna. Idag gjorde jag en födelsedagsbeställning till mig själv från Zalando, en handväska som om några månader kommer få agera skötväska, ett par skor och en plånbok och allt i samma design från samma designer. Michael Kors. Givetvis.

MK111L00O-O11@12          MK151A02W-702@1.2            MK151C00A-702@1.2

 

 

I like my Money right where i can see it, haning in my closet.

Men ja, vecka 13…

Bebisen:

I vecka 13 är barnet fullt utvecklat, om än mycket litet. Alla organ är anlagda och har börjat fungera. Första tredjedelen av graviditeten är över och under den kommande perioden skall barnet växa och alla organ skall mogna fullt ut. Barnet förbereds nu allt mer för ett liv utanför livmodern.

Nu när du är färdig med den första trimestern, är din bebis ungefär i storleken av persika. Kroppen hos barnet i vecka 13 börjar nu bli allt stadigare. Delar av brosket börjar ersättas av ben och barnet rör sig mer och mer för varje dag som går. Barnet kan nu till och med suga på sin egen tumme. När du kommer in i den andra tredjedelen, trimestern, av graviditeten upplever många att de går in i en lugnare period.

Om du varit illamående under början av graviditeten så har det nu ofta helt upphört. Vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer kvinnans livmoder att växa i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall när du är gravid i vecka 13 har minskat med 65%.

Mamman:

Minskad trötthet: Nu när din kropp har haft en trimester att anpassa sig till graviditet, känner du dig vanligtvis lite mindre trött än tidigare. Använd gärna din nyvunna energi till att träna – snart blir din kropp tyngre och du behöver en stark kropp.

(Ja, det stämmer då jag är mycket piggare än vad jag vart mellan vecka 8 – 12, direkt i vecka 12 gick det mesta över, kan ju dock fetglömma att träna… jag kan träna på att sitta och ligga, det har jag nu blivit expert på!!)

Ömma bröst och förändringar
: värk du känner beror till stor del på östrogen, progesteron och den ökade fettmängden och blodflödet till brösten. Plocka fram en bh med bra stöd för att lindra dina besvär.

(Brösten mina är stora i vanliga fall också, men nu kan jag ju säg WOW… Paketet från Uppercut kom idag med nya Bh’s så ja, ska trycka upp dem till hakan nu i 6 månader för att slippa ha dem nere vid knäna om 12 😉

Cravings och aversioner: Om du fortfarande har en förkärlek för konstiga livsmedel, så var inte för hård mot dig själv. Gör ditt bästa för att hitta hälsosam mat som tilltalar dig och ge dig själv tillåtelse att ägna sig åt små portioner av skräpmat när längtan blir för stor.

(Illamåendet släppte vecka 12, innan dess åt jag enbart kex och drack saft.. Sprang och klöktes dagarna i enda och mådde jättedåligt, NU däremot äter jag för alla dem veckorna som har varit och lite till, helst massor med frukt och juice – och sedan jag blev gravid har jag ökat 4 kilo och väger nu 59 kilo, rätt nöjd faktiskt, det är bara allt runt i kring magen som växer – precis som det ska! )

Halsbränna eller matsmältningsbesvär: Under graviditeten kan magmunnen släppa igenom syra så att matsmältningssyror stiger upp i matstrupen och orsakar en brännande känsla i bröstet. Denna smärta kan du minska genom att hålla sig borta från produkter som triggar detta, som exempelvis koffeinhaltiga drycker, choklad, mynta, citrus och kryddig eller fet mat.

( Jag har aldrig haft problem med uppstötningar och halsbränna tidigare men först i helgen fick jag min första halsbränna och den satt i timmar – Jag har ju sedan innan ALDRIG ätit pizza och fet mat pga kroppshållning och renhållning och kaffe slutade jag med för 7 veckor sedan, choklad äter jag inte heller så – läget är dödslugnt och så länge det bara händer en gång då och då så är det lugnt, händer det för ofta så bär det något gott med sig för då sägs de ju att bebisen har mycket hår – FLICKA? (myt)

Förstoppning: dina tarmmuskler slappnar ibland av lite väl mycket under graviditeten (pga hormoner), vilket innebär att dina tarmar kommer att vara mindre effektiva på att flytta avfall ut ur ditt system. Addera gärna mer fiberrika livsmedel till din kost för att hjälpa magen och tarmarna (frukt, grönsaker och fullkornsprodukter är bra hjälp på vägen).

(Nope, magen fungerar utomordentligt bra – precis som innan. Havregrynsgröt eller knäckemackor till frukost så, jag kan väl än en gång bara tacka mig själv för jag tar hand om min kropp) 

Matthet eller yrsel: plågas du fortfarande av yrsel i vecka 13? Ta det i så fall lugnt när du reser dig från sittande eller liggande ställning eftersom en för snabb rörelse kan utlösa yrsel. I händelse av att du börjar känna dig svimfärdig så ska du omedelbart lägga dig ned eller sätta dig med huvudet mellan knäna.

( Blir yr om jag får för lågt blodsocker, mår då även lite illa men absolut inget anmärkningsbart. Har alltid haft små problem med lågt blodsocker och nu ökar blodmängden i kroppen och då påverkas blodtrycket. Jag är inte nervös alls, jag vet hur kroppen fungerar)

Synliga ådror på kroppen: Även om du har svårt att se dessa synliga ådror som något positivt så är det faktiskt en bra sak! Ökad blodtillförsel transporterar välbehövliga näringsämnen till ditt barn inne i magen. Ännu mer goda nyheter är att ådrorna bleknar när du fött ditt barn.

( Brösten är fullt prydda med små blå ådror som slingrar sig över hela bröstkrorgen men det stör mig inte ett dugg. Människan som ska se mina bröst, älskade dem som dem är – nu är dem ju till och med större 😉

Äh, vi har så himla kul jag och Thomas, varje dag är verkligen ett äventyr med denna mannen. Jag skulle kunna skriva en bok likt bibeln om hur underbar han är, hur fantastiskt bra vi har det med varandra osv… men de skulle trötta ut vartenda avundsjuk på hela jorden och skapa en massa problem, så jag undviker och vi håller vår underbara kärlek för oss själv.

På återseende, inom kort ♥
Love / Hannah

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Översätt

Följ Mig

Is